De Geelse centrumhandelaars overhandigden recent de hoofdprijs van hun herfstactie aan de winnaar. Of beter: winnaars.

De 2 buurvrouwen Rosa anthoni en Yolanda Burtin uit Meerhout ontvingen bij een bezoekje aan Geel Centrum beiden een lotje met een code waarmee ze een e-bike konden winnen.

Omdat Yolanda niet over een pc beschikt,  besloot Rosa om beide lotjes op haar computer in te vullen. Alleen vergat ze welke code van haar en welke van haar buurvrouw was.
 
Toen Rosa telefoon kreeg met de melding dat één van de door haar ingevulde codes werd uitgeloot als hoofdprijs besloten de twee dames om de prijs samen af te halen.

Ze zullen de fiets ook beiden gebruiken. "Het is 15 jaar geleden dat ik nog gefietst heb", vertelt Rosa. "Maar omwille van gezondheidsredenen had ik me voorgenomen om meer te gaan bewegen. Deze prijs komt als een geschenk uit de hemel!"
 
De hoofdprijs werd geschonken door Power Grid, een handelaar in elektrische fietsen in Geel-Winkelomheide. "Tijdens de herfstopendeur van de Geelse centrumhandelaars richtten we op het Geelse marktplein een fietsparcours in voor e-bikes", zegt zaakvoerder Piet Dijkmans.

"Zo konden mensen ervaren hoe het is om met een elektrische fiets te rijden en welke voordelen dit met zich meebrengt ."

Wie met een elektrische fiets naar het Centrum van Geel komt, kan sinds 1 oktober gebruik maken van elektrische oplaadpunten  op de Werft.